hu

Távol-keleti interkulturális menedzsment tréning

BGE oktatóknak, kutatóknak

Az OBIC minden félévben mintatanterven kívüli ingyenes távol-keleti interkulturális menedzsment tréninget hirdet meg a BGE hallgatók és oktatók számára.

Az OBIC általános célja, hogy hozzájáruljon kelet-ázsiai nyelveket beszélő, a kelet-ázsiai országok, régiók kultúráját, gazdaságát ismerő szakemberek (közgazdászok, nemzetközi kapcsolatok szakértők) képzéséhez. Ennek keretében az OBIC lehetőséget nyújt, hogy a jelentkezők térítésmentes távol-keleti interkulturális menedzsment tréningen vegyenek részt.

A kurzus heti 6 órában 22 héten keresztül tart - két féléven át, melynek végén a hallgatók a kurzus elvégzéséről igazolást kapnak. A tanfolyamot kiváló oktatóink, a távol-keleti régió szakértői tartják kidolgozott és rendkívül érdekes tematika alapján. A kurzus alapjául szolgáló tankönyv már elérhető minden érdeklődő számára.

Az OBIC interkulturális tréningjén az elmúlt 3 évben már több, mint 70-en vehettek részt.


A Távol-Kelet mindig is elkápráztatta, ugyanakkor csodálkozásra is késztette a nyugati embert. Minél intenzívebb lett a kapcsolat, főleg a munkakapcsolat a nyugatiak és a japánok, kínaiak, koreaiak között, annál szembetűnőbbé vált a szokások, az etikett szabályok különbözősége. A kereskedelemben, a diplomáciában, a távol-keleti cégekkel foglalkozó intézményekben dolgozóknál, vagy a távol-keleti cégeknél elhelyezkedők esetében is szükség lehet arra, hogy ezeket a szokásokat, kommunikációs buktatókat, ismereteket elsajátítsák. Az OBIC elméleti és gyakorlati tudást nyújtó felkészítő tréningje segíti a térségről szóló ismeretek elsajátítását, a térségen belül az egyes országok közötti eltérések megismerését. A kommunikációs szabályok, a viselkedés, a mögötte húzódó vallási, filozófiai, földrajzi háttér feltárása segít annak megértésében, hogy miért nem szabad például nemet mondani egy japánnak, hogy miért mosolyognak az ázsiaiak olyan sokat, hogy mit jelent a harmónia a tárgyalás során vagy, hogy mi is az arc szerepe a Távol-Keleten.