hu

Nemzetközi delegációk

Az OBIC aktív a régi és az új partnerkapcsolatainak megőrzésében és kialakításában, így gyakran tesznek látogatást delegációk főképp kelet-ázsiai felsőoktatási intézményekből. 


Delegáció a National Formosa University-ről

2022. szeptember 16-án a tajvani National Formosa University (NFU) kétfős delegációja érkezett a Budapesti Gazdasági Egyetemre. Az NFU 2015 óta a BGE partnerintézménye. A tárgyalás keretében a hallgatócseréről, nyári egyetemről és egyéb rövid programokról, valamint az esetleges kutatási együttműködésről esett szó.


Delegáció a Universiti Sains Malaysia-ról

2019. június 26-án Dr. Válóczi Marianna, az OBIC igazgatója fogadta a Universiti Sains Malaysia (USM) kétfős delegációját az egyetem Nemzetközi Mobilitási és Együttműködési Központjából.
A tárgyalások során szóba került a korábbi, elsősorban kölcsönös kutatói mobilitási programra épülő együttműködés formalizálásának lehetősége a BGE és az USM közötti együttműködési megállapodás aláírásával, illetve további együttműködési területek feltérképezése.


Delegáció a Beijing Union University-ről

2019. május 27-én a kínai Beijing Union University ötfős delegációja látogatott el a Budapesti Gazdasági Egyetemre. A BGE képviselői Prof. Dr. Heidrich Balázs, rektor vezetésével a Markó utcai épület Lotz termében fogadták őket. A találkozó során ünnepélyes keretek között került aláírásra a két egyetem közötti hallgatócseréről szóló meg-állapodás.


Delegáció a Zhejiang Yuexiu University of Foreign Languages-ről

2018. december 4-én egyik partner-intézményünk, a kínai Zhejiang Yuexiu University of Foreign Languages ötfős delegációja járt a BGE-n. Prof. Dr. Heidrich Balázs rektorral való megbeszélésüket követően bejárták a Markó és Alkotmány utcai épületet, majd még élvezhették Budapest látnivalóit.


Delegáció a Shandong Management University-ről


2018. november 5-én hétfőn a kínai Shandong Management University négyfős delegációja tett látogatást az OBIC irodájába. A megbeszélés a lehetséges partnerkapcsolati együtt-működésről szólt, majd ezt követően a delegáció tagjai nagy érdeklődéssel járták végig a Külkereskedelmi Kar épületét.
A képen (balról): Dr. Moldicz Csaba, kutatási vezető (OBIC), Dr. Válóczi Marianna, igazgató (OBIC), Li Quanhai, igazgató (Shandong Management University, School of Economics and Trade)