Jelentkezés

Kelet-ázsiai, hallgatói mobilitási pályázat 
 - 2021/22. tavasz -

A jelentkezési határidő lejárt!

------------

A kelet-ázsiai, hallgatói mobilitási pályázat keretében a BGE-vel tandíjmentes hallgatócserére vonatkozó megállapodással rendelkező, kelet-ázsiai partneregyetemekre irányuló mobilitásra lehet pályázatot benyújtani.
Sikeres pályázat esetén a hallgatók elnyerik a partneregyetem felé történő hivatalos nominációt és az OBIC ösztöndíját, mely egy összegben kerül kifizetésre a mobilitást megelőzően.
Sikertelen pályázat esetén a hivatalos nomináció még megszerezhető, amennyiben a tandíjmentes hallgatócserére van szabad kvóta, de ebben az esetben a mobilitást saját költségen vagy más forrásból származó támogatásból (pl. Erasmus) kell vállalni.

A BGE tandíjmentes hallgatócserére vonatkozó partnerkapcsolatainak listáját a következő fájl tartalmazza: 

A fájlok feltöltésénél a következőkre figyeljenek:
- Szakmai önéletrajz: angol nyelvű, fényképes;
- Leckekönyv: angolul, a Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport által hitelesítve;
- Nyelvtudást igazoló dokumentum(ok): egy PDF fájlba szkennelve kell feltölteni az összes, jelentkezés során megjelölt nyelvtudást igazoló bizonyítványt;
- Motivációs levél: egy oldalnál nem hosszabb, gépelt fogalmazás angolul, amelyben részletezi a kért támogatás célját, illetve ennek illeszkedését a továbbtanulási terveibe;
- Tervezett tanulmányok részletei: a célország akkreditált felsőoktatási intézményében teljesíteni kívánt tárgyak listája;
Nyilatkozat: arról, hogy a pályázó rendelkezik-e többletpontokkal az OBIC pályázati pontrendszere alapján, és hogy az OBIC ösztöndíjának elnyerése esetén más, magyar vagy uniós forrásból származó összeget (ösztöndíjat) nem vesz igénybe a pályázó. A nyilatkozat mintája elérhető.

A BGE tandíjmentes hallgatócserére vonatkozó partnerkapcsolatainak listáját a következő fájl tartalmazza:

Figyelem!

A koronavírus-járvány következtében a 2021/22-es tavaszi félévre az alábbi egyetemek egyáltalán nem fogadnak külföldi hallgatókat:

  • Josai International University, Japán

  • Josai University, Japán

  • University of the Sacred Heart, Tokyo, Japán

A többi partnerintézmény tervezetten készül cserehallgatók fogadására a tavaszi félévben, mindazonáltal kérjük, hogy vegyék figyelembe a jelenlegi világjárvány okozta kiszámíthatatlanságot, ugyanis még nem mindegyik ország lazította beutazási korlátozásait (pl. Japán, Kína), illetve ahol történt enyhítés, ott a helyzet tavaszig még változhat. Minden esetben tájékozódjanak az adott ország szabályozásairól és azok változásairól!