hu

Jelentkezés

Kelet-ázsiai, hallgatói mobilitási pályázat 
 - 2022/23. ősz -

------------

A kelet-ázsiai, hallgatói mobilitási pályázat keretében a BGE-vel tandíjmentes hallgatócserére vonatkozó megállapodással rendelkező, kelet-ázsiai partneregyetemekre irányuló mobilitásra lehet pályázatot benyújtani.
Sikeres pályázat esetén a hallgatók elnyerik a partneregyetem felé történő hivatalos nominációt és a 2022/23-as őszi félév esetén az Erasmus+ ösztöndíjat.
Sikertelen pályázat esetén a hivatalos nomináció még megszerezhető, amennyiben a tandíjmentes hallgatócserére van szabad kvóta, de ebben az esetben a mobilitást saját költségen vagy más forrásból származó támogatásból kell vállalni.

Pályázati feltételek:

  • oklevélszerzésre irányuló tanulmányok folytatása és aktív hallgatói jogviszony a BGE-n,
  • alapképzésen legalább 60 megszerzett kredit; mesterképzésen legalább 26 megszerzett kredit,
  • legalább középszintű (B2) angol nyelvtudás.

Erasmus+ támogatás ázsiai részképzéshez:

  • 700 EUR/hó + utazási támogatás,
  • külön Erasmus pályázat benyújtása nem szükséges,
  • sikeres pályázat esetén tanulmányi szerződés megkötésére kerül sor,
  • a külföldi félév során minimum 15 ECTS kredit teljesítése kötelező.

További információ az Erasmus+ programról ITT.
A BGE tandíjmentes hallgatócserére vonatkozó partnerkapcsolatainak listáját a következő fájl tartalmazza: 

A fájlok feltöltésénél a következőkre figyeljenek:
- Szakmai önéletrajz: angol nyelvű, fényképes;
- Leckekönyv: angolul, a Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport által hitelesítve;
- Nyelvtudást igazoló dokumentum(ok): egy PDF fájlba szkennelve kell feltölteni az összes, jelentkezés során megjelölt nyelvtudást igazoló bizonyítványt;
- Motivációs levél: egy oldalnál nem hosszabb fogalmazás angolul, amelyben részletezi szakmai és személyes céljait, illetve a részképzés illeszkedését a továbbtanulási terveibe;
Nyilatkozat: arról, hogy a pályázó az Erasmus+ támogatás elnyerése esetén más, magyar vagy uniós forrásból származó ösztöndíjat nem vesz igénybe. (Egyetemi tanulmányi és/vagy szociális ösztöndíj kivétel.) A nyilatkozat mintája elérhető:

Figyelem!

A koronavírus-járvány következtében hozott korlátozások továbbra is érvényben vannak, így jelenleg még nem minden partner fogad külföldi hallgatókat a 2022/23-as őszi félévre, illetve van olyan intézmény (pl. Kínában), amely bár nyitott az őszi mobilitási programra, azonban az országba egyelőre még nem lehetséges a beutazás. A partneregyetemekről részleteket ezen az oldalon találnak.

Kérjük, hogy továbbra is vegyék figyelembe a világjárvány okozta kiszámíthatatlanságot és minden esetben tájékozódjanak az adott ország szabályozásairól és azok változásairól!