Nemzetközi utak

Minden évben számos BGE delegáció látogat el kelet-ázsiai országokba nemzetközi kapcsolatépítő utak keretében. Az OBIC aktívan támogatja ezeket az utazásokat, melyek fő célja a jelenlegi és leendő partnerintézményekkel való kapcsolat megerősítése, illetve megalapozása.


Delegáció Kínában - 2019. 06. 09-16.

2019. június 9-16. között a BGE egy négyfős delegációja látogatott el Kínába. Dr. Jancsik András, oktatási rektorhelyettes, Dr. Csekő Katalin, a Külkereskedelmi Kar dékánja, Mohr Richárd György, mesteroktató, a szegedi Konfuciusz Intézet igazgatója, valamint a Magyar Nemzeti Bank nemzetközi szakértő munkatársa az egy hét alatt Pekingben és Csungkingben járt, ahol jelenlegi és potenciális partnereket kerestek fel, mint például a Beijing Union University-t.


Rektori delegáció látogatása Dél-Koreában - 2019. 06. 01-08.

2019. június 1-8. között Prof. Dr. Heidrich Balázs rektor és Dr. Dietz Ferenc kancellár vezetésével ötfős delegáció utazott Dél-Koreába. Az út során a BGE három partneregyetemét keresték fel a kapcsolatok elmélyítése érdekében: a szöuli Kookmin University-t, a tedzsoni SolBridge International School of Business-t és a puszani Dongseo University-t.


NIBS 2019 konferencia, Kína - 2019. 05. 08-10.

Az éves NIBS (Network of International Business Schools) konferencián a BGE háromfős delegációja vett részt 2019. május 8-10. között a kínai Harbinban. A delegáció tagjai Dr. Prof. Heidrich Balázs, rektor, Dr. Szabó Zoltán, nemzetközi igazgató és Nagy Andrea, a Fenntarthatósági Központ vezetője voltak. Az esemény különös jelentősége, hogy bejelentették  a következő év helyszínét: 2020-ban a NIBS konferencia Budapesten kerül megrendezésre, részben a BGE közreműködésével.


APAIE 2019 konferencia, Malajzia - 2019. 03. 25-29.

2019. március 25-29. között Dr. Válóczi Marianna, az OBIC igazgatója és Madarasiné Dr. Szirmai Andrea, a Vállalati kapcsolatok vezetője vett részt a 2019-es 14. APAIE (Asia-Pacific Association for International Edication) konferencián Kuala Lumpurban, Malajziában. A konferencia lehetőséget nyújtott különböző kelet-ázsiai felsőoktatási intézmények képviselőivel egy helyen találkozni és tárgyalni, az egyetemek programjairól tájékozódni.


Dongseo University, Busan, Dél-Korea - 2017. április

A BGE delegáció 2017-ben tett koreai látogatása alkalmával került sor a Dongseo University-vel való szerződés aláírására, melynek következtében új kelet-ázsiai intézménnyel bővültek a BGE partnerkapcsolatai.