Rólunk

Küldetés

A Keleti Üzleti Akadémiai Központot (Oriental Business and Innovation Center - OBIC) 2016-ban a Budapesti Gazdasági Egyetem, Alkalmazott Tudományok Egyeteme és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hozta létre. 

Az OBIC általános célja a magyar gazdaság versenyképességének fejlesztése a délkelet - ázsiai régió tapasztalatainak megértésén keresztül. Konkrét célkitűzése, hogy a keleti üzleti tanulmányok terén vezető intézménnyé váljon nem csak Magyarországon, hanem a szélesebb értelemben vett közép - európai régióban is. Ily módon az OBIC egyben a BGE nemzetközi stratégiájának megvalósításában is fontos szerepet tölt be. A tevékenység célországai India, Indonézia, Japán, Kínai Népköztársaság, Koreai Köztársaság, Malajzia, Szingapúr, Vietnám, de a Csendes-óceáni térség egyéb államaira is figyelmet fordít.


Miért most?

Az OBIC létrejöttét, és működésének 2016-os elindítását több tényező indokolja. A 2008-2009-es világméretű gazdasági válságot követően a lassú gazdasági növekedés Nyugat-Európában és Észak-Amerikában kedvezőtlenül hatott a közép-európai gazdaságok fejlődési lehetőségeire. Emiatt a kereskedelmi és befektetési kapcsolatok diverzifikálásának igénye/kényszere Magyarországon is előtérbe került. A nemzetközi gazdasági környezet és a világpolitikai súlypontok átrendeződése a földrajzi távolság ellenére is új távlatokat nyithat mind a külgazdasági kapcsolatokat, mind az innovációt, mind pedig a tudástranszfert tekintve Magyarország számára. A globális nyitás politikája jelenti azt a keretet, amelyhez a BGE a hallgatók, kutatók cseréje, a tudományos kutatás és a keleti nyelvek oktatása révén hátteret tud biztosítani.


Tevékenységek

Céljainak elérése érdekében az OBIC a következő tevékenységeket folytatja:

- Támogatja az ázsiai nyelvi kurzusokat, valamint az interkulturális és üzleti képzést a Budapesti Gazdasági Egyetemen
- Elősegíti a befelé és kifelé irányuló kutatói mobilitást, ösztönzi a magas szintű tudományos kutatást
- A BGE hallgatók számára lehetőséget biztosít ázsiai országokban végzett tanulmányokhoz
- Nemzetközi konferenciákat, workshopokat és egyéb rendezvényeket szervez
- Bővíti a BGE nemzetközi kapcsolatait, közös képzési és egyéb programok kialakításában közreműködik


OBIC csapat

Az OBIC csapata munkájában elhivatott, igényes és szenvedélyes, projektjei és mindennapi feladatai során változatos kihívásokkal néz szembe, melyek mind a központ működésének folyamatos fejlesztéséhez járulnak hozzá. A munkatársak mindig a hallgatók, kutatók és nemzetközi partnerek igényeit és támogatását tartják szem előtt.


DR. VÁLÓCZI MARIANNA

IGAZGATÓ

ELÉRHETŐSÉGEK:
Szobaszám: KII.8/ DII50.
Telefon: 467-7968
Belső telefon: 968
Email: valoczi.marianna@uni-bge.hu

DR. MOLDICZ CSABA

KUTATÁSVEZETŐ

ELÉRHETŐSÉGEK:
Szobaszám: KII.10.
Telefon: 467-7800/718
Belső telefon: 718
Email: moldicz.istvancsaba@uni-bge.hu

BATA-BALOG AMADEA

PROJEKTMENEDZSER,
KUTATÁSI ASSZISZTENS

ELÉRHETŐSÉGEK:
Szobaszám: KII.8.
Telefon: 467-7800/398
Belső telefon: 398
Email: balog.amadea@uni-bge.hu

KOVÁCS GABRIELLA

PROJEKTMENEDZSER

ELÉRHETŐSÉGEK:
Szobaszám: KII.8.
Telefon: 467-7800/398
Belső telefon: 398
Email: kovacs.gabriella@uni-bge.hu